Rodo

Od 25 maja 2018 r. obowiązuje Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE zwane także jako „RODO”. Według postanowień “RODO” dane osobowe to informacje o zidentyfikowanej lub możliwej do zidentyfikowania osobie fizycznej. Nie zawsze oznacza to tylko adres czy takie dane jak imię i nazwisko. W sieci można Cię zidentyfikować poprzez np. adres e-mail, adres IP lub szereg śladów, które można jednoznacznie powiązać z Tobą. Rozporządzenie wprowadza zmiany w zasadach regulujących przetwarzanie danych osobowych, które mają wpływ na korzystanie z usług naszego portalu. Poniżej przedstawiamy najważniejsze informacje dotyczących przetwarzania Twoich danych osobowych w serwisie Patronite.pl.
Zatem niniejszym informujemy Cię, że przetwarzamy Twoje dane osobowe.

Kto przetwarza Twoje dane ? Administrator danych osobowych
My, Ratujmy Trójkę sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie Ksawerów 3, jesteśmy Administratorem Twoich danych osobowych. W sprawach ochrony swoich danych osobowych i realizacji swoich praw możesz się skontaktować z nami e-mail: [email protected] lub pisemnie na adres naszej siedziby.

Jakie dane przetwarzamy?
Przetwarzamy Twoje dane osobowe, podane przez Ciebie podczas zakładania konta na nowyswiat.online

·         Twoje imię i nazwisko,

·         Twój adres e-mail,

·         nr IP Twojego urządzenia.

Jednak nawet jeśli jesteś niezalogowany, to poprzez kod naszych partnerów technologicznych zagnieżdżony na naszej stronie, przekazujemy elementy Twojej konfiguracji technicznej. Poniżej możesz skonfigurować co i komu chcesz przekazywać.

Dlaczego przetwarzamy Twoje dane? Czyli, cele i podstawy przetwarzania.

W celu zawarcia i realizacji umowy o świadczenie usług strony nowyswiat.onlne (w szczególności w celu rejestracji konta oraz umożliwienia dostępu do treści na stronie na zasadach określonych w Regulaminie). Podstawą prawną jest art. 6 ust. 1 lit b, Ogólne Rozporządzenie o Ochronie Danych Osobowych, Dz. Urz. UE L 119, s. 1.

·         w celach analitycznych i optymalizacyjnych np.: w celu monitorowania ruchu i zapewnienia odpowiedniej wydajności serwisu, w celu opracowania sprawozdań statystycznych i analitycznych, na potrzeby badań naukowych oraz w celu optymalizacji naszych produktów, optymalizacji procesów obsługi na podstawie przebiegu procesów obsługi, w tym reklamacji, itp., co jest naszym prawnie uzasadnionym interesem (podstawa z art. 6 ust 1 lit. f, Ogólne Rozporządzenie o Ochronie Danych, Dz. Urz. UE L 119, s. 1);

·         w celu oferowania Ci przez nas produktów i usług bezpośrednio (marketing bezpośredni), co jest naszym prawnie uzasadnionym interesem (podstawa z art. 6 ust 1 lit. f Ogólne Rozporządzenie o Ochronie Danych, Dz. Urz. UE L 119, s. 1);

Odbiorcy danych
Twoje dane osobowe udostępniamy następującym podmiotom:

·         Administratorowi strony, spółce WHITE LABEL SP Z O O, ul. Wiertnicza 76, 02-952 Warszawa, KRS 0000572862, REGON 362408551, NIP 5272743775, zajmującej się między innymi systemem logowania na stronie nowyswiat.online.

·         Spółce CROWD8 SP Z O O, ul. Plac Konstytucji 6/90C, 00-550 Warszawa, KRS 0000548195, REGON 361009352, NIP 5242777491, działającej pod szyldem Patronite, w celu poprawnie działającego systemu logowania.

·         W przyszłości firmom współpracującym, w celu dostarczenia naszym Patronom wartości dodanych w postaci dostępu do treści płatnych różnorodnych portali informacyjnych lub internetowych wydań różnorakich gazet.

·         Spółce DHOSTING PL SP Z O O, ul. Al. Aleje Jerozolimskie 98, 00-807 Warszawa, KRS 0000336780, REGON 141998822, NIP 7010198361 w celu poprawnego konfigurowania dostępu dla Patronów, do strony nowyswiat.online

·         Dodatkowo Twoje dane, takie jak Imię i Nazwisko, mogą być publicznie dostępne na Twoim Profilu Publicznym dla każdego odwiedzającego naszą stronę.

       Google – do zbierania statystyk wykorzystujemy produkt Google Analytics, zatem Twoje dane otrzyma firma Google, 1600 Amphitheatre Parkway Mountain View, CA 94043 United States. Google jest certyfikowany w programie Privacy Shield.

Wyłącz możliwość korzystania i przekazywania danych do Google

Dodatkowo informujemy, że istnieje możliwość zablokowania dostępu Google Analytics do Twoich danych po zainstalowaniu w przeglądarce wtyczki znajdującej się pod tym linkiem: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout/

HotJar – do zbierania informacji o zachowaniu użytkowników na stronie wykorzystujemy produkt HotJar, Twoje dane otrzyma firma HotJar zarejestrowana na St Julians Business Centre, Level 2, 3, Elia Zammit StreeT, Malta, Malta STJ 3155, MT.

Wyłącz przekazywania danych do HotJar

Facebook – facebook używamy jako serwisu wspomagającego logowanie, aby wspomagać umieszczanie postów na FB. Jeżeli nie chcesz aby Twoje dane były przekazane właścicielowi serwisu facebook.com czyli firmie Facebook, 1 Hacker Way – Menlo Park, California, United States to prosimy nie loguj się przy użyciu Facebooka oraz

Wyłącz przekazywanie danych do Facebook

W każdym momencie możesz przejrzeć i zmienić zdanie w zakresie przetwarzanych danych osobowych nawet jeżeli jesteś niezalogowany. W tym celu musisz wyczyścić swoje pliki Cookie. 

Przekazywanie danych osobowych do państw trzecich lub organizacji międzynarodowych
Przekazujemy Twoje dane osobowe do firm/instytucji poza UE w oparciu o odpowiednie zabezpieczenia prawne, którymi są standardowe klauzule umowne ochrony danych osobowych, zatwierdzone przez Komisję Europejską. Organizacje zarejestrowane poza UE do których wysyłamy dane to: Google, Amazon i OneSignal.

Okres przechowywania danych
Twoje dane pozyskane w celu zawarcia umowy o świadczenie usług strony nowyswiat.online przechowujemy przez okres obowiązywania umowów (do czasu usunięcia konta z portalu Patronite lub podmiotów dostarczających wartości dodane) oraz do końca okresu przedawnienia potencjalnych roszczeń z umowy.

Twoje prawa
Przysługuje Ci:

·         prawo dostępu do swoich danych oraz otrzymania ich kopii;

·         prawo do sprostowania (poprawiania) swoich danych;

·         prawo do usunięcia swoich danych

·         prawo do ograniczenia przetwarzania Twoich danych osobowych.

·         prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych.

·         prawo do przenoszenia danych, które dostarczyłeś/łaś n podstawie umowy lub Twojej zgody.

·         prawo do wniesienia skargi do organu nadzorczego – Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych lub innego właściwego organu nadzorczego;

·         prawo do cofnięcia zgody na przetwarzanie danych osobowych.

W celu wykonania swoich praw skieruj żądanie pod adres email: [email protected]

Informacja o wymogu/dobrowolności podania danych
Podanie przez Ciebie danych jest:

·         warunkiem zawarcia umowy

·         dobrowolne
Jeżeli nie podasz danych niezbędnych do zawarcia umowy możemy odmówić jej zawarcia.

Ważna informacja dla trolli:
Jeśli jesteś firmą zajmującą się wykorzystywaniem problemów danych osobowych, aby sprzedać swoje usługi, to informujemy, że wszystkie podejrzenia wykorzystywania nieuczciwych praktyk rynkowych obsługujemy przez współpracujące z nami kancelarie prawne (bardzo sprawne).
Mamy dla Ciebie także osobny email do kontaktu [email protected].

Kontakt

NAPISZ DO NAS! e-mail:

[email protected]

problem z odbiorem? współpraca z operatorami?

[email protected]

Numer konta (tytuł przelewu: “Darowizna”):

mBank 58 1140 2004 0000 3002 7992 4732
Zadzwoń:

tel. antena: 224 280 280

Radio made with ❤. All rights reserved - nowyswiat.online 2020.
W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym.

W dowolnym momencie mogą dokonać Państwo zmiany ustawień dotyczących cookies.

Ta strona wykorzystuje pliki cookies.
Więcej informacji znajdziesz w naszej Polityce Prywatności.